На 11 януари Държавната комисия на Русия ще вземе решение за

...
На 11 януари Държавната комисия на Русия ще вземе решение за
Коментари Харесай

Следващата седмица взимат решение за персонала на Союз МС-22

На 11 януари Държавната комисия на Русия ще вземе решение за по-нататъшните дейности на наземните специалисти и екипажа на разваления галактически транспортен съд " Союз МС-22 ", свързан към Международната галактическа станция (МКС). Това заяви в неделя " Интерфакс ", като цитира известие на " Роскосмос ".

" Държавната комисия ще организира съвещание на 11 януари, решението ѝ ще бъде оповестено ", споделиха от пресслужбата.

На 15 декември 2022 година " Роскосмос " разгласи анулацията на излизане в открития космос на съветски космонавти от МКС заради разхерметизиране на външната радиаторна верига на галактическия транспортен съд " Союз МС-22 ", закачен към станцията. Според държавната корпорация повредата на радиатора на системата за термоконтрол на кораба е настъпила заради външни механични повреди. Като причина за теча в охладителната система на кораба бе посочено попадение на микрометеорит.

Въпреки това, съгласно Джоел Монталбано, началник на програмата на НАСА за МКС, американски и съветски специалисти към момента не са открили повода за теча от радиатора на галактическия транспортен съд " Союз МС-22 ".

На 19 декември ръководителят на Роскосмос Юрий Борисов съобщи, че предварителният оглед на галактическия транспортен съд " Союз МС-22 " е посочил съществуването на отвор от 0,8 мм в охладителната система, заради което е настъпила разхерметизация.

След повредата температурата в приборния отсек достигна плюс 40 градуса, а в дневната - плюс 30. Според " Роскосмос " измененията в температурния режим не са сериозни и не се постанова незабавна евакуация на астронавтите.

На 27 декември 2022 година държавната корпорация заяви, че през януари " ще бъдат взети организационни решения за по-нататъшните дейности на наземните експерти и екипажа на съветския сегмент на МКС, както и за възможна смяна в полетната стратегия на станцията ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР